Zwakke eerste helft leidt voor Vriendenschaar tot verlies

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de uitwedstrijd tegen het Zwijndrechtse Albatros brak zaterdag 14 september 2024 de ondermaatse eerste helft de selectie van korfbalvereniging Vriendenschaar op. Hoewel de start nog goed was en er door twee rake schoten van Lieke Brouwer en Julian Voorwinden in de beginfase nog een 1-2 voorsprong werd genomen, was het gebrek aan scoren in het vervolg van de 1e helft de bottleneck voor het team van de Sluisweg, dat haar derde korfpunt (een strafworp van Peter Visscher – red.) pas in de slotfase van de eerste helft maakte.

Door het felle verdedigen van beide teams kwamen er de nodige vrije ballen en strafworpen. Kansen, die Vriendenschaar niet wist af te maken, maar waar Albatros wel raad mee wist. (Foto Vriendenschaar)

Door vier vrije ballen en drie strafworpen te benutten, en het scorend onvermogen van Vriendenschaar liep de thuisploeg uit naar een grote voorsprong bij rust van 12-3.

Scoren op gang
In de rust moest het interim trainers-duo Vincent Brand en Alexander Mol (die de afgelopen week gestopte Dennis Plantinga vervingen – red.) het aangeslagen team oppeppen. En dat had resultaat, want in de tweede helft was het automatiseringsteam wel in staat om Albatros goed partij te geven. Met veel inzet en meer vertrouwen in eigen kunnen, kwam ook het scoren op gang, waardoor het in de tweede helft toch nog een leuke korfbalwedstrijd werd.

Voorbereiding
Het trainersduo probeerde in de tweede helft door veelvuldig te wisselen wat andere vakcombinaties uit, waarbij ook het inbrengen van de eerstejaars senioren Jolijn van Loon en Tijs de Groot goed uitpakte. Vriendenschaar bleef meescoren met de Zwijndrechters en wist de grote achterstand bij rust enigszins te beperken. Om en om scorend werd uiteindelijk door het derde korfpunt van Tijs de Groot in de laatste minuut de eindstand van 20-13 bereikt. Vriendenschaar kan de goede tweede helft gaan gebruiken als voorbereiding op de komende moeilijke thuiswedstrijd tegen VEO, dat met 10-18 won bij Fortis. Deze wedstrijd op het veld begint zaterdag 21 september 2024 aan de Sluisweg begint om 15.30 uur.