Waardlanden wil inwoners bewust maken van voedselverspilling

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Reinigingsdienst Waardlanden roept inwoners op om mee te doen aan de Verspillingsvrije Week, van maandag 9 t/zondag 15 september 2024. “Doe mee en ontdek hoe u voedselverspilling voorkomt. Goed voor het milieu en uw portemonnee”, aldus Waardlanden.

In de week is er landelijk aandacht voor verspillingsvrij kopen, koken en bewaren. (Stockfoto)

Waardlanden en partners ASVZ, Omnia College, stichting Duurzaam Molenlanden en Syndion zetten zich in voor een duurzame toekomst zonder verspilling. Samen organiseren zij voor inwoners gratis smakelijke en leerzame activiteiten, die helpen verspilling voorkomen. “We gooien samen te veel eten weg. Vaak kopen we meer dan we nodig hebben, weten we niet hoe we restjes kunnen gebruiken of vergeten we wat er al in huis is. Dit kan anders. Door bewuster met eten om te gaan en uw voorraad slim te beheren, bespaart u geld en helpt u het milieu. Waardlanden en haar partners laten inwoners ervaren hoe heerlijk en veelzijdig verspillingsvrij eten kan zijn”, aldus de reinigingsdienst.

Gratis maaltijd
Inwoners kunnen zich aanmelden voor een gratis maaltijd op locatie, gemaakt van restjes en nog goede producten die vaak worden weggegooid. Donderdag 12 september 2024 is dat van 17.45 – 19.30 uur bij Servanda in gebouw De Duckdalf aan Scheldestraat 1. Cliënten van ASVZ en Syndion serveren een verspillingsvrije maaltijd. Maximaal vijftien mensen mogen aan de maaltijd deelnemen. 

Leer fermenteren tijdens gratis workshop
Altijd al willen weten hoe u zelf gezonde, smakelijke en nieuwe gerechten maakt? Ontdek het in de workshop Fermenteren. Fermenteren is een oude techniek die voedsel langer goed houdt door bacteriën of gisten toe te voegen. Dit geeft eten een nieuwe smaak en maakt het langer houdbaar. Denk bijvoorbeeld aan het maken van yoghurt van melk of zuurkool van kool. Meld u aan en leer hoe u thuis zelf aan de slag kunt. Locatie is de kantine van de gemeente Molenlanden aan Melkwegplein 1 in Bleskensgraaf, woensdag 18 september 2024 van 14.00 – 16.00 uur. Ontdek hoe u eten langer kunt bewaren en nieuwe smaken kunt maken tijdens de workshop Fermenteren. Er is plaats voor vijftien mensen.

Aanmelden 
Hier online kan je je aanmelden voor een gratis maaltijd of de workshop Fermenteren.
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt (maximaal twee personen per aanmelding). Vol is vol.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld