Vriendenschaar wint van kampioen, maar selectie degradeert

VOORBURG / HARDINXVELD-GIESSEDAM –  Het eerste korfbalteam van Vriendenschaar speelde zaterdagmiddag 12 oktober 2024 uit tegen de nog ongeslagen kampioen VEO. Het was de laatste wedstrijd van de najaars-veldcompetitie.

Het teleurstellende presteren van het team van de Sluisweg in deze najaarscompetitie, waarin het slechts één keer wist te winnen, werd echter goed afgesloten met een prima overwinning op de sterke ploeg uit Voorburg. (Foto Vriendenschaar)

De nieuwe trainer Thomas v.d. Bosch had afgelopen weken vooral nadruk gelegd op de verdediging en dat was deze wedstrijd de basis voor de overwinning. Goed georganiseerd en met veel inzet werd er veel druk gezet op de aanvallers van thuisploeg VEO, die met name in de eerste fase daardoor moeizaam tot scoren kwamen.

Treffers
Vriendenschaar ging met meer zelfvertrouwen spelen, wat ook het aanvalsspel ten goede kwam. De score werd geopend door de aanvoerder Christian Brouwer met een fraai éénhandig schot, waarna  de Hardinxvelders direct het initiatief in de wedstrijd pakten en steeds een voorsprong namen. Tot 7-7 bleef VEO steeds terugkomen, maar in de slotfase van de eerste helft waren twee treffers van Celine van Meeteren (die Lotte v.d.Lustgraag verving – red.) en een raak schot van Christian Brouwer goed voor de voorsprong van 7-10.

Echtpaar
Ook in de tweede helft bleef Vriendenschaar goed spelen en kon het de voorsprong consolideren. VEO, dat hun ongeslagen status graag wilde behouden, kwam halverwege de tweede helft nog even terug naar 11-12, maar door Patrick Noordzij en Lieke Brouwer ( 2x ) werd de voorsprong weer vergroot naar 11-15. Het kersverse echtpaar Julian en Anne Voorwinden-Timmer kwam in de tweede helft ook nog in het automatiseringsteam, dat de overwinning in de slotfase veilig stelde.

Degradatie
Het laatste korfpunt van de wedstrijd kwam op naam van de jonge Mik Tamminga, die een goede wedstrijd bekroonde door de eindstand naar 13-17 te schieten. Ondanks de overwinning eindigde Vriendenschaar samen met Fortis op de laatste plaats, maar door het onderling resultaat  moet Vriendenschaar in de voorjaarscompetitie in de 1e klasse gaan proberen weer terug te komen naar de Overgangsklasse. Zaterdag 9 november 2024 begint de zaalcompetitie, waarin Vriendenschaar in de 1e klasse uitkomt. Komende weken worden oefenwedstrijden in de zaal gespeeld, waarbij Vriendenschaar zaterdag 2 november 2024 thuis om 18.00 uur in sporthal De Wielewaal speelt tegen ONDO.