Vriendenschaar boekt ruime overwinning in wedstrijd tegen Merwede/Multiplaat

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de returnwedstrijd in Sliedrecht tegen en bij Merwede/Multiplaat heeft Vriendenschaar zaterdag 25 mei 2024 duidelijk revanche genomen op het onnodige gelijkspel in de thuiswedstrijd van twee weken geleden.

Hoewel Merwede/Multiplaat in de eerste minuut nog de score opende, liet Vriendenschaar daarna onmiddellijk de intenties voor deze wedstrijd zien. Aanvoerder Christian Brouwer (foto) schoot ook nog in de eerste minuut de gelijkmaker, waarna tweemaal Anne Timmer en een raak schot van Marijn Bakema direct voor een 1-4 voorsprong zorgde. (Foto Vriendenschaar)

Merwede/Multiplaat probeerde met heel fysiek achter verdedigen het aanvalsspel van Vriendenschaar te ontregelen. Dat had even succes, met name omdat het opportune aanvalsspel van de ploeg uit Sliedrecht tot scores leidde. Halverwege de eerste helft was Merwede/Multiplaat teruggekomen tot 7-7 , maar daarna zorgde man van de wedstrijd Peter Visscher met 2 rake schoten voor 7-9. Ook Marijn Bakema schoot daarna tweemaal raak waarmee er een ruime voorsprong werd genomen van 7-11, die twee minuten voor de rust door Julian Voorwinden op 9-14 werd gebracht. Echter, met een raak schot van een dame en twee opportune verre schoten in de laatste minuut zorgde Merwede/Multiplaat voor een ruststand van 12-14 en een mogelijke spannende tweede helft.

Vrouwenkracht
Na de rust liet het team van de Sluisweg duidelijk zien dat het de betere ploeg was. Trainer Dennis Plantinga had de puntjes nog even op de i gezet, en zag dat zijn ploeg beter omging met het fysieke spel van de thuisploeg. Door een rake strafworp van Peter Visscher en twee schoten van Anne Timmer en Lieke Brouwer was het binnen acht minuten 12-17. De twee laatstgenoemde dames werden daarna uit voorzorg voor blessures vervangen door Bente van Wingerden en Celine van Meeteren. Met de reboundkracht van Lotte v.d.Lustgraaf in het ene vak en met Pien van Noordenne op identieke wijze in het andere vak, konden de groenhemden naar hartelust de korf onder vuur nemen en nog verder afstand nemen van de Sliedrechters.

Veilig
Halverwege de tweede helft was de voorsprong opgelopen naar 13-21 en was de wedstrijd gespeeld. Peter Visscher met zijn achtste korfpunt en Christian Brouwer zorgden voor 14-23 en kregen in de slotfase een publiekswissel, waarbij Patrick Noordzij en Daan Kamsteeg in de ploeg kwamen. Ook juniorspeler Tijn van Noordenne kwam in de slotfase nog in de ploeg, waarna Celine van Meeteren met de laatste score voor de eindstand van 16-24 zorgde. Door deze overwinning blijft Vriendenschaar veilig op de tweede plaats staan in deze voorjaarscompetitie met drie punten achterstand op koploper GKV. Zaterdag 1 juni 2024 speelt Vriendenschaar om 15.30 uur in Bleiswijk tegen Weidevogels dat drie3 punten minder heeft en met Merwede/Multiplaat in strijd om degradatie is verwikkeld.