River Trotters Heren1 wint in Almelo en bekert verder

ALMELO / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het basketbalteam River Trotters Heren1 speelde zaterdag 28 september 2024 in Almelo tegen Uitsmijters.

Overleg aan de kant van River Trotters. De wedstrijd begon erg stroef aan de kant van de Hardinxvelders. (Foto River Trotters)

Uitsmijters die met zes spelers waren, maakte het erg moeilijk. Het eerste kwart eindigde met 16-11 in het voordeel van de Almeloërs.

Vrije worplijn
Het tweede kwart werd geopend met een score van Kuzari Simmons maar daarna wisten de heren de basket slecht te vinden. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor Uitsmijters vaak op de vrije worplijn mochten aanleggen en zo het verschil groter wisten te maken. Het tweede kwart eindigde met 42-31 nog steeds in het voordeel van de tegenstander.

Scores
Na een stevige peptalk in de kleedkamer begon de herenselectie van River Trotters vol goede moed aan de tweede helft. Door veel stops te maken kon River Trotters vaak tot scoren komen en wist dit kwart zelfs te eindigen met één punt voorsprong. Stand na het derde kwart 56-57.

Persoonlijke fout
Het vierde kwart werd met dezelfde intensiteit gestart als het derde kwart en met nog 3,5 minuut te spelen was het verschil negen punten in het voordeel van River Trotters (66-75). Zowel Noël Rosa Mojica en Marnexson Knepa kregen in de laatste twee minuten hun vijfde persoonlijke fout, waardoor zij het veld vroegtijdig moesten verlaten. Door mooie scores van Leron Esajas en Tijs van der Haar werd de overwinning over de streep getrokken.

Loting
De wedstrijd werd gewonnen met 74-83 en daarmee zijn de mannen van River Trotters door naar de volgende ronde voor de beker. Vrijdag 4 oktober 2024 vindt de loting plaats voor het vervolg van de beker, waarna de wedstrijd 26 oktober gespeeld zal worden.

Komend weekend
Zaterdag 5 oktober 2024 spelen de mannen verder voor de competitie. Niet tegen een onbekende, want ze zullen het nogmaals opnemen tegen de Uitsmijters. Deze keer voor de strijd in de promotiedivisie. De wedstrijd is in eigen huis, in sporthal De Wielewaal aan Cornelisweer 2, aanvang 20.15 uur.