River Trotters Heren1 wint eerste competitiewedstrijd tegen MBCA Amstelveen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De basketbalselectie River Trotters Heren1 heeft zaterdag 14 september 2024 de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2024 / 2025 in eigen huis tegen MBCA Amstelveen gewonnen. In sporthal De Wielewaal werd het 77 – 36.

Topscorers van River Trotters waren Leron Esajas met achttien punten en Marnexson Knepa met veertien punten. (Foto River Trotters)

In het begin van de wedstrijd werd er heel weinig gescoord door beide teams. Schoten en lay-ups gingen er niet in voor de mannen van River Trotters, maar ze bleven wel hard verdedigen, waardoor de tegenstander het ook moeilijk had om te scoren.

Makkelijk scoren
Halverwege het eerste kwart werd Noël Rosa Mojica in het veld gebracht, die veel druk op de guard van de tegenstanders zette. Dat gaf de mannen van River Trotters een extra boost, waardoor ze nog harder gingen verdedigen en makkelijker tot scoren kwamen. De stand na het eerste kwart was 20-12 in het voordeel van de Hardinxvelders.

Poging spel ontregelen
In het tweede kwart hielden de mannen van River Trotters dezelfde energie in de verdediging vast. De tegenstander kwam nauwelijks tot scoren, maar pasten wel hun verdediging aan. MBCA speelde even in een zone verdediging om het scorend vermogen van River Trotters te ontregelen. Dat lukte niet helemaal, want River Trotters scoorde in dat kwart 22 punten en MBCA maar acht punten. River Trotters ging de rust in met een voorsprong van 22 punten. De ruststand was 42-20.

Verdedigen
Het was vanaf het begin van de wedstrijd heel duidelijk wat de mannen van River Trotters van plan waren, namelijk hard en met veel energie verdedigen om de wedstrijd vroegtijdig naar zich toe te trekken. Dat is hen ook gelukt, want ook na de rust behielden ze de energie en gingen ze zelfs nog harder verdedigen. In de hele tweede helft hielden ze MBCA A’veen op slechts zestien punten. De eerste wedstrijd werd daardoor met een mooie eindstand van 77-36 gewonnen door de Oud Comb formatie.