River Trotters Heren1 verliest koppositie in Promotiedivisie

AMSTERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Heren1 speelde zaterdag 19 oktober 2024 uit tegen Apollo Amsterdam Heren1. Ondanks een hobbelige heenreis met flinke vertraging, wist het team zich goed te herpakken en begon vol energie aan de wedstrijd. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 91-81 in het voordeel van Apollo Amsterdam.

Het eerste kwart ging gelijk op, maar River Trotters startte sterk. Ze toonden vastberadenheid in hun aanvallen en maakten goed gebruik van hun kansen. (Foto River Trotters)

Dankzij een aantal mooie samenspelmomenten en een solide verdediging wisten ze het eerste kwart af te sluiten met een voorsprong van 19-27.

Opbouwen en uitlopen
In het tweede kwart kwam Apollo beter in de wedstrijd en stond het al snel 29-29. Door enkele defensieve fouten aan de kant van de Oud-Comb formatie kreeg Apollo de ruimte om het initiatief over te nemen. De verdediging van de Hardinxvelders stond minder sterk, waardoor Apollo hun spel kon opbouwen en uitlopen. Ondanks pogingen om de schade te beperken, bleef River Trotters moeite hebben om het momentum terug te krijgen. Apollo wist hun voorsprong verder uit te bouwen, en bij rust stond het 55-44.

Spannend
Na de pauze kwam River Trotters scherp uit de kleedkamer. Met hernieuwde energie wisten ze het verschil te verkleinen, vooral door een strakke verdediging en effectief spel in de aanval. Het derde kwart eindigde met een stand van 68-64, nog steeds in het voordeel van Apollo, maar River Trotters had de hoop levend gehouden.
In het vierde kwart bleef de spanning om te snijden. River Trotters vocht zich terug en kwam zelfs kortstondig op voorsprong met 69-70 na een aantal mooie aanvallen en goede verdedigende acties. Toch liet Apollo zich niet van de wijs brengen. Ze schakelden een tandje bij, verhoogden de druk en profiteerden van fouten aan de kant van River Trotters.

Bekerwedstrijd
Met enkele rake driepunters en snelle aanvallen bouwde Apollo de voorsprong opnieuw uit. River Trotters had moeite om in hun ritme te blijven en kon de opmars van de Amsterdammers niet meer stoppen. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 91-81 in het voordeel van Apollo Amsterdam. Zaterdag 26 oktober 2024 om 16.30 uur staat er een nieuwe uitdaging op het programma. De Hardinxvelders nemen het dan op, wederom in Amsterdam, tegen het Eerste Divisie-team U.S. Heren1 in een bekerwedstrijd.