Flinke valpartij tijdens 55e wielerronde in polder

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Stichting Wielerevenementen Hardinxveld-Giessendam organiseerde maandag 20 mei 2024, Tweede Pinksterdag, in samenwerking met de Rennersclub Jan van Arckel de 55e wielerronde van Hardinxveld-Giessendam. Locatie was de polder van Giessendam-Noord met start en finish ter hoogte van de Zwijnskade. In de polder was een flinke valpartij, waarna de wedstrijd werd geneutraliseerd.

De renners hadden weinig last van regenbuien, die de Alblasserwaard in de middag passeerden. Die gingen gelukkig langs en hadden geen invloed op de koers. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder X-bericht.

De wedstrijd in het kader van de regiokampioenschappen West had een vol programma dat eind van de ochtend begon met voor nieuwelingen (m) 46 km.-10 ronden én nieuwelingen (v) en junioren (v) (46 km – 10 ronden). Na de middag kwamen de junioren ( 65 KM – 14 ronden). Renners met een startlicentie verschenen rond 14.00 uur aan de start ( 34 km-7 ronden ) en een kwartier later mochten de beloften / elite op de fiets stappen (10 km-22 ronden). De wedstrijden werden verreden onder toezicht van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie ( KNWU)

Snelste
De wedstrijd van de Beloften/Elite was een spannende strijd tussen Quinten Veling en Jans van de Dool. Beide renners waren in de tweede ronde weg gesprint en hebben de gehele wedstrijd samen strijd geleverd voor het erepodium. Helaas was er tijdens de wedstrijd een flinke valpartij, waardoor de koers geneutraliseerd werd en er een herstart was. Uiteindelijk was Quinten Veiling in 2:15:14 de snelste, gevolgd door Jens van den Dool en op de derde plaats Jim Kes.