door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Duizend staan er al in Nederland. Bij pretparken, winkelcentra en op begraafplaatsen. Rolstoelen in een overkapping. Sinds donderdagmiddag 12 juni 2024 heeft de gemeente een leasecontract voor vijf exemplaren. Ze staan op de begraafplaatsen, aan de Tiendweg (2), aan de Spindermolen (2) en aan het Kromme Gat (1)
Wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Openbare Ruimte nam donderdagmiddag twee exemplaren in ontvangst op de begraafplaats aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld en stelde de officiële rolstoelvoorziening in gebruik. (Foto Peter Donk / HG24)
Tekst gaat verder onder X-bericht.
Met hulp van medewerkers van de buitendienst van de gemeente Hardinxveld-Giessendam werd een zelf aangeschafte abri donderdagmiddag op z'n plaats gezet. De wethouders 'kluste' mee om deze vast te zetten. (Foto Peter Donk / HG24) #Xberichtbijartikel #onlinekrantHG24 pic.twitter.com/O2Tcu10nfX
— HG24 (@onlinekrantHG24) June 13, 2024
De rolstoelvoorziening is er gekomen dankzij raadslid Wim de Ruiter (CDA), die er donderdagmiddag zelf niet bij kon zijn. Hij besprak het idee met wethouder Meerkerk. “In die periode maakte mijn oma ook gebruik van zo’n rolstoel en namen de inklapbare rolstoel mee in de auto”, aldus Meerkerk, die het een goed plan vond. De Ruiter maakte er een voorstel van en bracht dat in de gemeenteraad in. De raad ging unaniem akkoord met vijf het leasen van vijf rolstoelen. Meerkerk: “Ik vind het een mooie voorziening en ik ben blij en supertrots dat we dit snel hebben gerealiseerd.”
Tekst gaat verder onder foto.
De rolstoelvoorziening werkt als een winkelwagentje. Door er een muntje in te doen koppel je de rolstoel los. Breng je de rolstoel na gebruik terug, dan klik je de rolstoel weer aan en krijg je het muntje terug. De rolstoelen zijn verkregen via de stichting Handy-Car(e), die de rolstoelen aflevert (in dit geval bracht toevallig de oprichter van de stichting de rolstoelen – red.) en zonodig ook gerepareerd.