Kinderen vermaken zich in museum met schilderen van vogelvoederhuisjes

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM / PAPENDRECHT – Zo’n twintig kinderen kwamen zaterdagmiddag 19 oktober 2024 naar museum De Koperen Knop aan Binnendams om vogelvoerderhuisjes te schilderen. Het was dus gezellig druk op de zolder van het museum, waar het evenement de zogenaamde ‘uitvogeldag’ werd gehouden. 

Het museum stelde de vogelhuisjes beschikbaar, waarna de kinderen naar eigen creatief inzicht ze konden schilderen. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

De resultaten waren soms verrassend. Een aantal kinderen maakte ware kunstwerken. Met hulp van een föhn werden de geschilderde vogelvoerderhuisjes snel gedroogd. Dan konden ze worden meegenomen naar huis. De kinderen kregen ook een potje vogelpindakaas mee om op te hangen, zodat de vogels gemakkelijk de wintermaanden kunnen doorkomen. 

Tekst gaat verder onder foto.

Braakballen
Zaterdagmorgen was er in samenwerking met de natuur- en vogelwacht De Alblasserwaard aan de Matenaweg in Papendrecht voor de kinderen het uitpluizen van braakballen. In de middag kon je met een natuurgids het Alblasserbos in. De ‘doe dag’ vormde zo ook een bewustwording van de natuur om ons heen. De activiteiten in Hardinxveld-Giessendam en in Papendrecht houden verband met de expositie in museum De Koperen Knop ‘Vogels in trek’, die nog t/m zaterdag 16 november 2024 is te bezichtigen en zaterdag op de ‘Uitvogeldag’ gratis was te bezoeken.

Kerststukjes maken
Voor kinderen vanaf zes jaar kan overigens al vast een volgende activiteit de agenda in. Woensdagmiddag 18 december 2024 kunnen er kerststukjes worden gemaakt. Daarvoor kan je je aanmelden bij het museum.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld