‘Zeker vijf ondernemers hebben belangstelling voor starten Chinees restaurant’

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het dorp zit al geruime tijd zonder een Chinees restaurant en afgelopen week doken verschillende media op deze vraag in het dorp na een video van de accountmanager bedrijven op LinkedIn. Ook de wethouder en burgemeester verschenen voor de camera, op de radio en in de schrijven de media om hun verhaal te doen. Donderdagavond 17 oktober 2024 liet wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Economie aan online krant HG24 weten dat zich inmiddels vijf ondernemers zich hebben gemeld om de mogelijkheid voor een Chinees restaurant te overwegen. 

Het is nu even afwachten over wordt doorgepakt en Hardinxveld-Giessendam weer Chinees kan eten van eigen bodem. (Stockfoto)

Nu gaan verschillende inwoners Chinees eten halen in Giessenburg en Sliedrecht. Nederveen denkt dat het goed is als dat aanbod weer in het dorp aanwezig is. Het is uiteraard aan de ondernemers om daarvoor verder actie te ondernemen, maar de gemeente is best bereid om daar een bemiddelende rol in te spelen tussen de ondernemer en een vastgoedeigenaar bijvoorbeeld. Nederveen is enthousiast: “Donderdagmiddag stonden er drie ondernemers in het gemeentehuis. Dat bracht het aantal op vijf.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld