Kringloop De Cirkel schenkt bedrag aan Groet en Ontmoet

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Groet en Ontmoet heeft donderdagavond 17 oktober 2024 bij Servanda aan de Scheldestraat een cheque van in totaal € 1.500,– gekregen van Kringloop De Cirkel.

Een bedrag van € 500,– is bedoeld een leuke activiteit in december 2024 en € 1.000,– is bestemd voor andere benodigdheden. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Groet en Ontmoet, een initiatief van Servanda, ASVZ en Syndion, is een eetgroep voor inwoners uit het dorp die weinig budget hebben en het fijn vinden om met elkaar te eten. Dat zijn cliënten van de genoemde organisaties en medebewoners van Hardinxveld-Giessendam. Iedere donderdag koken ze met elkaar in het gebouw van Servanda, voor een eetmoment, een praatje, een bakkie koffie en het signaleren van eventuele problemen. Doelen van deze avonden zijn mensen een gezonde maaltijd aanbieden tegen een laag tarief, met elkaar verbinden, mee laten koken en signaleren van beginnende maatschappelijke problemen( financieel, eenzaamheid, het niet kunnen begrijpen van poststukken) horen. Tijdens deze avonden worden ook andere partijen uitgenodigd, zoals sportcoach Jenny Hoekwater, een energiecoach,  en vertegenwoordigers van verschillende sportverenigingen. Het initiatief ontstond in 2023.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld