River Trotters Heren1 pakt leiding in promotiedivisie

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Basketbalselectie River Trotters Heren1 won zaterdag 12 oktober 2024 met 94-86 van Landstede Hammers Heren2 uit Zwolle. River Trotters Heren1 mag zichzelf koploper noemen in de promotiedivisie.

De overwinning bezorgde River Trotters Heren 1 de eerste plaats in de promotiedivisie. (Foto River Trotters)

Tekst gaat verder onder foto.

Helaas ontbrak bij de Hardinxveldse basketbalselectie Gillian Boldewijn, die voorlopig ook niet inzetbaar zal zijn vanwege een gescheurde kruisband. De wedstrijd had een sterk begin van beide teams, maar tegen het einde van het eerste kwart wist River Trotters een voorsprong te nemen.

Sterke fase
Het tempo lag hoog, en zowel River Trotters als Landstede Hammers creëerden kansen, maar de Zwollenaren slaagden er niet in om zich los te maken van hun tegenstander. Leron Esajas en Tijs van der Haar wisten voor River Trotters tot fraaie scores te komen, wat het verschil maakte in de laatste minuten van het eerste kwart. Deze sterke fase bracht de stand op 25-16 in het voordeel van de Hardinxvelders, die daardoor met vertrouwen het tweede kwart in ging.

Rebound
In het tweede kwart wist River Trotters de voorsprong verder uit te bouwen. De Zwollenaren probeerden met agressiever spel dichterbij te komen, maar de verdediging van River Trotters stond goed georganiseerd. Stijn Visscher opende het kwart sterk met een mooie score uit de rebound, wat het momentum aan de kant van de thuisploeg hield. Hoewel Landstede Hammers hard bleef strijden, hield River Trotters het spel goed onder controle en wist de voorsprong aan hun kant te houden. De stand na het tweede kwart was 55-40, en daarmee hadden ze een comfortabele voorsprong om de kleedkamer mee in te gaan.

Dominant
Na een motiverende peptalk in de kleedkamer begon River Trotters het derde kwart met hernieuwde energie en scherpte. De ploeg kwam vliegend uit de startblokken en begon met een indrukwekkende run van elf punten zonder antwoord van de tegenstander. De spelers Noël Rosa Mojica en Jurian de Pater bleken lastig te stoppen en zij wisten de basket keer op keer te vinden. Kuzari Simmons droeg ook zijn steentje bij met sterke aanvallende acties, en eindigde het kwart met een knappe driepunter die het publiek op de banken kreeg. De stand na het derde kwart was een overtuigende 76-53, wat de dominantie van River Trotters in deze fase van de wedstrijd onderstreepte.

Naar Amsterdam
In het slot van de wedstrijd was er voor de Zwollenaren geen inhaalslag meer te behalen. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen met een eindstand van 94-68. Zaterdag 19 oktober 2024 nemen de heren het in een uitwedstrijd op tegen Apollo in Amsterdam.