Voorbereidingen voor plaatsing maritiem monument; onderplaat ligt op z’n plaats

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het door de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam te plaatsen maritiem monument ter hoogte van Rivierdijk 480 begint vorm te krijgen. Vrijdag 9 oktober 2024 is de betonnen plaat op de dijk aangebracht, waar het beeldhouwwerk op komt te rusten.

De onderplaat is aangebracht net voor het weekend aangebracht. (Foto Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam)

Dat gaat één van de komende dagen gebeuren. Het tijdstip van plaatsing van de onderplaat is erg belangrijk, want van 15 oktober tot 1 april mogen er geen werkzaamheden aan een dijklichaam plaatsvinden, vanwege het waterkerende belang van de dijk. Nu de plaat er ligt kan binnen afzienbare tijd het werk worden afgemaakt door de plaatsing van een contragewicht van een werfkraan.

Tekst gaat verder onder foto.

Geld
Dankzij de inzet, medewerking en financiering van een aantal plaatselijke ondernemers, instellingen en particulieren staat er aan de buitenzijde van de dijk binnenkort een beeldhouwwerk dat de herinnering zal hoog houden aan de maritieme industrie, die sinds het begin van de 20e eeuw de zuidrand van de Alblasserwaard veel economische welvaart bracht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld