Bestuur stichting Cultuur zit vol met ideeën, maar heeft te weinig handjes

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De nog jonge Stichting Cultuur wil graag dat er meer wordt gedaan aan cultuur, zodat het een vast onderdeel vormt van het dorpsleven. Het is de bedoeling om de werkzaamheden die daarvoor nodig zijn over meerdere personen te verdelen, zodat het voor iedereen werkbaar blijft. Extra handjes zijn daarom nodig.

Eén van de activiteiten is de Culturele Dag. Komend jaar is die er niet; wel als het goed is weer in 2026. (Archieffoto ArieJan van Termeij / HG24)

Het gaat vooral om hulp bij de uitvoering van haar activiteiten. Zij die daarin kunnen ondersteunen. Daarbij denkt het stichtingsbestuur aan de jaarlijkse Culturele Dag, Open Monumentendag en mogelijk nog een paar nieuwe activiteiten. Ook het zoeken naar subsidie en andere financiering valt er onder. Het maken van wandel- en fietsroutes, het samenstellen en ontwerpen van informatie over wat onderweg te zien en te beleven is. Maar ook het ontwerpen van affiches, flyers en andere documenten, zoals banners en spandoeken. Uiteraard hoort hier ook het schrijven van persberichten bij en de contacten met de media. Het bedenken van nieuwe leuke activiteiten en samen met anderen hier uitvoering aan geven is een wezenlijk onderdeel van de taken.

Belangstellenden
Nieuwe bestuursleden of mensen die ondersteunende activiteiten willen verrichten, mogen contact opnemen met voorzitter Dick de Jong, e-mail: djtekst@planet.nl of bel naar tel. 06-22845889 of met secretaris Peter van Wijngaarden, e-mail: peter.v.wijngaarden48@kpnmail.nl of bel naar tel. 06-12217969. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld