College schuift met kinderen aan tafel tijdens Burgemeestersontbijt

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De groepen 6 en 7 van openbare basisschool De Driemaster zijn dinsdagmorgen 8 oktober 2024 door burgemeester Dirk Heijkoop ontvangen in de raadzaal voor een gezond ontbijt.
Dit in het kader van het Burgemeesters­ontbijt, dat deze week landelijk plaatsvindt.

In een ontspannen sfeer benadrukten de collegeleden hoe goed gezond ontbijten voor kinderen is. Het voltallige college van wethouders was daarbij aanwezig en deed mee met het ontbijt, waarbij onder het eten met de jonge inwoners werd gesproken. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle kinderen bovenaan het verlanglijstje. Naast de voorlichting over het belang van een goed ontbijt, is het een kans voor de burgemeester en wethouders om in contact te komen met de jonge generatie en te luisteren naar hun behoeften en ideeën. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Met dit ontbijt wordt daar aandacht voor gevraagd.

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Uitleg bakker
Bij het ontbijt waren er voldoende gesneden volkorenbroden, volkoren bollen en volkorenbollen met rozijnen. Op één tafel waren de ingrediënten van brood uitgestald, waarbij een bakker uitleg gaf over wat er in een brood zit, waar het vandaan komt en waarom het gezond is. Naast het onder de aandacht brengen van het ontbijt deed de bakker ook aan promotie van het bakkersvak. Naast brood, was er ook aandacht voor zuivelproducten, zoals melk en kaas. En dat zoetigheid best wel mag, maar niet alleen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld