Rivertrotters Heren1 wint in eigen huis van Uitsmijters

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De basketbalselectie River Trotters Heren1 heeft zaterdag 5 oktober 2024 in sporthal De Wielewaal de Uitsmijters Heren1 uit Almelo verslagen. Het werd 87-82.

Nog geen week geleden zagen de ploegen elkaar in de competitie voor de beker, maar dit keer ging het om een competitiewedstrijd en won River Trotters. (Foto River Trotters)

De wedstrijd was in het eerste kwart nog redelijk tam. Beide teams wisten hier en daar hun punten te maken maar zonder bij de andere ploeg vandaan te lopen. Dat resulteerde in een gelijke stand aan het einde van het eerste kwart van 21-21.

Voorsprong
In het tweede kwart werd er door de thuisploeg met meer intensiteit gespeeld, waardoor ze de voorsprong wisten te bemachtigen. Door een driepunter van de scherpschutter Kaya Lekatompessij en kort daarna de score van Jurian de Pater, dat resulteerde in een 10-0 run waar in River Trotters de leiding nam. De teams gingen de rust in met een voorsprong van  41-34 in het voordeel van de Hardinxvelders.

Tekst gaat verder onder foto.

Erg lastig
In de tweede helft gingen de River Trotters door met intensief basketbal, waarbij ze ook hun verdediging goed neerzetten, waardoor scoren erg lastig werd voor de tegenstander. Toch gaven zij niet op en gingen met geheven hoofd door, ondanks dat ze 22 punten achterstonden.

Veel fouten
Het vierde kwart begon met een stand van 65-50 voor de thuisploeg. De intensiteit werd aan beide kanten een tandje opgeschroefd. De mannen uit Almelo gaven niet op en dat was duidelijk te zien: punt voor punt slaagden ze erin het gat tussen de twee teams te dichten. Maar River Trotters Heren1 hield stand, want ook zij bleven scoren. De laatste twee minuten duurden daardoor erg lang, met veel fouten aan beide kanten Leron Esajas en Noël Rosa Mojica moesten beide met vijf fouten het veld verlaten. Er vielen verschillende technische fouten, waaronder één voor coach Zlatko Jezerkic van de River Trotters.

Komend weekend
De wedstrijd eindigt met een stand van 87-82 en daarmee is de winst voor de mannen uit Hardinxveld. De topscorer van de wedstrijd was Niek van der Plas uit Almelo met 33 punten. Aan de kant van River Trotters had Tijs van der Haar de hoogste score met negentien punten. Zaterdag 12 oktober 2024 neemt River Trotters Heren1 het op tegen Landstede Hammers Heren1 uit Zwolle. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Wielewaal.