Vriendenschaar komt aanvallend tekort in thuiswedstrijd tegen Albatros

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de thuiswedstrijd tegen Albatros bleef de korfbal selectie van Vriendenschaar zaterdagmiddag 5 oktober 2024 met name in aanvallend opzicht achter bij haar tegenstander uit Zwijndrecht.

Hier een aanval van Christian Brouwer. Met de nieuwe trainer Thomas van den Bosch voor het eerst op de bank, was de korfbalselectie van de Sluisweg niet in staat om mee te blijven scoren met het schotvaardiger Albatros, waarbij Vriendenschaar vooral in de 1e helft ook verdedigend teveel ruimte gaf. (Foto Vriendenschaar)

Mik Tamminga opende voor Vriendenschaar nog wel de score, maar met vier korfpunten op rij zette Albatros direct al de wedstrijd naar hun hand. Tot halverwege de 1e helft bleven de Hardinxvelders nog wel dichtbij (4-6), maar in de volgende tien minuten liep Albatros uit naar 4-10 en leek de wedstrijd gelopen. Om en om scorend werd de ruststand van 6-12 bereikt.

Twee rake schoten
In de tweede helft kreeg Vriendenschaar de aanvallen van Albatros weliswaar beter onder controle, maar kon het door het gebrek aan scorend vermogen niet dichterbij komen. Albatros scoorde in het begin van de tweede helft weer direct tweemaal, maar dat werd gepareerd door twee rake schoten van de in de ploeg gekomen Marijn Bakema. Halverwege de tweede helft was de stand 8-14 en hoewel Vriendenschaar niet opgaf en hard bleef werken, werd er alleen nog tweemaal gescoord door aanvoerder Christian Brouwer Albatros schoot in de laatste minuut de eindstand naar 10-17 .

Komende zaterdag
Een terechte nederlaag in een teleurstellende wedstrijd. Door deze nederlaag is Vriendenschaar op de laatste plaats beland en wacht er nog één wedstrijd in deze najaarscompetitie. Zaterdag 12 oktober 2024 staat de laatste veldwedstrijd van dit jaar op het programma . Vriendenschaar speelt dan om 16.00 uur in Voorburg.