Nieuwe ontheffing woonplaatsvereiste Hendrinksen zeer waarschijnlijk hamerslag

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het presidium (alle fractievoorzitters van de politieke partijen en de burgemeester – red.) wil de raad voorstellen om opnieuw ontheffing te verlenen aan wethouder Christa Hendriksen-van der Mijden. Zij woont in Vianen

De ontheffing van het woonplaatsvereiste voor Christa Hendriksen-van der Mijden (T@B), hier eind januari 2024 samen met burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) bij haar officiële benoeming. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

De verlenging zou moeten ingaan vanaf 23 november 2024 tot 23 november 2025. Komende donderdag 10 oktober staat dit op de agenda van het fractieoverleg.

Regels
Volgens artikel 36a van de Gemeentewet gelden voor wethouders namelijk dezelfde regels als voor raadsleden. Ze dienen dus eigenlijk te wonen in de gemeente waar ze wethouder zijn. Het is de bevoegdheid van de gemeenteraad om de wethouder ontheffing te verlenen, echter steeds maar voor een periode van één jaar. “Gelet op de bestuurlijke continuïteit van Hardinxveld-Giessendam is het zeker gewenst om ontheffing te verlenen. Daarnaast heeft wethouder Hendriksen in het afgelopen jaar blijk gegeven van voldoende maatschappelijke betrokkenheid waarbij het feit dat ze niet in onze gemeente woont, geen belemmering is geweest”, schrijft het College van B & W in het raadsvoorstel. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld