Verschoor Reizen viert 100-jarig bestaan en krijgt predicaat hofleverancier

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In restaurant Kampanje aan de Troelstrastraat vierde Verschoor Reizen donderdag 3 oktober 2024 het 100-jarig bestaan. Op de feestelijke receptie met zakenrelaties, familie en vrienden kreeg het bedrijf het predicaat Hofleverancier, een feestelijk intrede van de vierde generatie in het bedrijf en werd door de cadeaus een bedrag van bijna € 13.000,– geschonken aan de stichting Lach voor een Dag.

Voormalig kamerlid en tegenwoordig gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland, nu in de rol van loco-Commissaris van de Koning Arne Weverling overhandigde samen met burgemeester Dirk Heijkoop het door Zijne Majesteit de Koning toegekende predicaat Hofleverancier aan de derde generatie van familiebedrijf Verschoor Reizen, Basjan en Marjandel Verschoor. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder foto en X-bericht.

Deze prestigieuze onderscheiding Hofleverancier, die symbool staat voor de langdurige bijdrage aan de Nederlandse samenleving en de uitstekende reputatie als betrouwbare reisorganisatie is een ware erkenning voor het familiebedrijf tijdens het 100-jarig jubileum. Vooraf aan de uitreiking sprak loco-Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Arne Weverling (VVD) evenals burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam iedereen toe. Heijkoop gaf aan trots te zijn op het bedrijf dat als eerste het predicaat ontvangt binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam. 

Tekst gaat verder onder foto.

Het onthullen van het predicaat Hofleverancier met uitreiking van de passende oorkonde werd bijgewoond door genodigden uit de vriendenkring, medewerkers, klanten, leveranciers, lokale, regio- en provinciale bestuurders. (Foto ArieJan van Termeij / HG24

Kernwaarden
Na afloop van de officiële viering van het 100-jarig bestaan en het ontvangen van het predicaat was de feestelijke intrede van de vierde generatie van het familiebedrijf, Christian Verschoor en Chinouk Kraaijveld. Zij zullen het erfgoed van het bedrijf bewaken en met een frisse visie voortzetten en bouwen aan de volgende honderd jaar. Waarbij de onderscheidende kernwaarden deskundigheid, service en kwaliteit garant zullen staan.

Tekst gaat verder onder foto.

Cadeau
Aan de gasten was als cadeau voor de familie een bijdrage gevraagd voor de Stichting Lach voor een Dag, wat is opgelopen tot een bedrag van € 12.810,00. Feestelijk was daarom de overhandiging van de cheque aan het bestuur van de stichting Lach voor een Dag.

Geschiedenis
Sinds 1924 is het familiebedrijf onlosmakelijk verbonden met reizen! Aan het begin van de 20ste eeuw is het familiebedrijf opgericht door de gebroeders Bastiaan Jan Verschoor en Jan Rokus Verschoor. In die tijd reed de heer Van Holten een busdienst tussen Gorinchem, Hardinxveld en Giessendam. Toen de heer Van Holten daarmee ophield, besloten deze heren Verschoor, van oudsher een schippersfamilie, aan wal te komen. In 1924 besloten zij de busdienst voort te zetten onder de naam Gebr. Verschoor B.V. In 1964 werd het bedrijf overgenomen door de gebroeders Jan en Adriaan Verschoor. Sinds 1988 staan Basjan Verschoor en Marjandel Verschoor-van den Berg aan het roer van dit familiebedrijf Verschoor Reizen. Ook de vierde generatie is inmiddels betrokken in de onderneming. De rood/witte touringcars zijn een bekend fenomeen binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam en daarbuiten. Momenteel rijden er vijftien touringcars met een gemiddelde leeftijd van drie jaar.

2 gedachten over “Verschoor Reizen viert 100-jarig bestaan en krijgt predicaat hofleverancier”

  1. Fam Verschoor van harte gefeliciteerd met het 100 jarig bestaan.
    We wensen jullie van uit Hoornaar nog heel veel goede en fijne jaren.
    Piet en Truus Moorelisse

Plaats een reactie

*=Verplicht veld