Wethouder gaat op seniorenbeurs los op smartfloor

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Gezellig druk was het donderdagmiddag 3 oktober 2024 in sporthal De Wielewaal, waar de ‘Dag van de Ouderen’ werd gehouden met belangrijke thema’s als wonen, zorg & leefomgeving en (financiële) veiligheid! Je kon er alle informatie vinden over op de seniorenbeurs, een doe- en informatiebeurs voor 55+.

Na het openingswoord van voorzitter Arie van Noordenne (foto hieronder), opende wethouder Christa Hendriksen-van der Mijden (T@B) van Sociaal Domein, Zorg en Welzijn lopend over een smartfloor de beurs. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Deze smartfloor komt voort uit het Integraal Zorgakkoord (IZa) en Actief Leven Akkoord, waarin is vastgelegd dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de ketenaanpak valpreventie. Zelfs huppelend en met een grote sprong over de smartfloor was er een goede score voor de wethouder.

Tekst gaat verder onder foto. 

Ontmoeten
Langs de buitenkant van de hal waren diverse kraampjes opgesteld van o.a. PCOB, De Zonnebloem , Buurtbus, Politie ZHZ en Servanda en Automaatje. Op het middenterrein was er ruimte voor een gezellig praatje, maar ook een persoonlijk verzorging tot sjoelen bestond tot de mogelijkheden. Zo was er naast informatie en het doen van activiteiten, veel ruimte om elkaar te ontmoeten en voor een praatje.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld