River Trotters Dames1 komen met winst terug uit Brabant

HILVARENBEEK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Dames1 speelden zaterdag 21 september 2024 hun eerste uitwedstrijd in het nieuwe basketbalseizoen tegen Bike Shots in Hilvarenbeek. Vorig seizoen was deze uitwedstrijd voor de damesselectie een spannende wedstrijd waarbij Biks Shots uiteindelijk de winst in eigenhuis hield. Dit beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden. Het werd 61-65.

Ondanks de spannende wedstrijd werd de voorsprong in de gehele wedstrijd nooit weggegeven en kwamen alle speelsters tot scores. (Foto River Trotters)

De wedstrijd werd geopend door een score van Lisanne Schoon waar Biks Shots direct op reageerde met hun openingsscore. Daarna volgde er twee driepunters van Marion en Boneca en ook Marjoleine kreeg de eerste punten op haar naam. Het stond 2-10. Biks Shots liet zich niet kennen en scoorde ook meermaals achter elkaar en daardoor ging het uiteindelijk gelijk op. Het eerste kwart eindigde in een minimale voorsprong van 18-22 in voor de dames.

Niet scherp
Het tweede kwart werd scherp gestart door River Trotters. Denise en Esmey opende de scores in het tweede kwart. Zowel de verdediging als de aanvallen gingen beter. Een reeks van drie scores van Jovana zorgde voor een grotere voorsprong. Uiteindelijk was de ruststand 28-42. Na rust begonnen de dames niet scherp, het was rommelig en er werd weinig gescoord. Het derde kwart scoorde Biks Shots 15 punten en River Trotters maar 10 punten. De voorsprong was nu nog maar beperkt tot 43-52.

Foutenlast
In het vierde kwart zette de slordigheid door. Er werden veel fouten gemaakt waardoor Biks Shots steeds meer kansen kreeg om dichterbij te komen, namelijk 50-53. De tegenstander kreeg meermaals kansen om tot scores te komen en de foutenlast aan de kant van River Trotters zorgde ervoor dat het vierde kwart gelijk op bleef gaan. Maar gelukkig scoorde Joella, Jovana en Boneca in de laatste minuten en op het meest cruciale moment een aantal belangrijke punten achter elkaar. En eindigt de wedstrijd in een nipte overwinning van 61-65 in het voordeel van de damesselectie. De volgende wedstrijd is 5 oktober 17.45 uur in sporthal De Wielewaal.