River Trotters onderuit in uitwedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk

RIJSWIJK (ZH) / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het basketbalteam River Trotters Heren1 speelde zaterdag 21 september 2024 uit tegen Lokomotief Rijswijk. Het werd geen winnende partij voor de Hardinxvelders. Met een eindstand van 69-60 zouden de spelers uiteindelijk huiswaarts gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Lokomotief het spel. Binnen enkele minuten hadden ze al een voorsprong van maar liefst veertien punten opgebouwd. Hun aanvallende strategie leek moeilijk te doorbreken, maar River Trotters gaf zich niet zomaar gewonnen. (Foto River Trotters)

Het was zaterdagavond de eerste uitwedstrijd. Voordat de wedstrijd van start ging, werd er een moment genomen om de Olympisch goudwinnaar Jan Driessen van het 3×3 basketbalteam te eren. Een prachtig eerbetoon dat de toon zette voor een sportieve avond.

Tekst gaat verder onder foto.

Tactische zetten
Dankzij een aantal indrukwekkende drives van Leron Esajas en sterke rebounds van Marnexson Knepa wisten ze in de buurt te blijven. Knepa zorgde met slimme passes richting de driepuntslijn ervoor dat schutters zoals Gillian Boldewijn konden scoren. Door deze tactische zetten kwam River Trotters weer dichterbij. De eerste helft eindigde met een stand van 40-31 in het voordeel van Lokomotief.

Flinke klap
Het derde kwart verliep echter niet zoals gehoopt voor River Trotters. Gillian Boldewijn, die tot dan toe een belangrijke rol speelde, landde verkeerd bij het pakken van een rebound en moest noodgedwongen het veld verlaten. Dat was een flinke klap voor het team en had grote invloed op de rest van het spel; de basket werd slecht gevonden en vrijworpen werden gemist. De stand aan het eind van het derde kwart was 58-39.

Inhaalslag
Ondanks deze tegenslag bleef het team uit Hardinxveld-Giessedam vechten. In het vierde kwart werd door onder andere Kaya Lekatompessij nog een kleine inhaalslag gemaakt. Ze wisten het verschil terug te brengen naar negen punten, maar helaas was er niet genoeg tijd over om dit verder door te zetten. De wedstrijd eindigde met 69-60 in het voordeel van Lokomotief.

Tekst gaat verder onder foto.

Bekerwedstrijd
Zaterdag 28 september 2024 staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. De heren zullen het dan om 13.00 in Almelo opnemen tegen de Uitsmijters MSE1. Geen onbekende voor River Trotters, zo zitten zij ook bij hen in de promotiedivisie poule. Na de bekerwedstrijd komen de Uitsmijters een week later (zaterdag 5 oktober 2024, 20.15 uur, sporthal de Wielewaal – red.) op bezoek in Hardinxveld-Giessendam voor het vervolg van de competitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld