Nieuwe museumexpositie ‘Vogels in trek’ geopend

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 is zaterdagmiddag 21 september 2024 een nieuwe expositie. De expositie staat in het teken van vogels. Vogels in hun natuurlijke omgeving en vogels in de kunst. 

De opening was op een heel bijzondere wijze, namelijk door een gelegenheidskoor met een speciaal vogellied. (Foto museum De Koperen Knop)

Het draait daarbij met name om trekvogels en ook om andere, aantrekkelijke vo-gels. De expositie bestaat uit twee onderdelen: vogels zoals beeldend kunstenaars ze zien en vogels, zoals ze voorkomen in de natuur. Bij het onderdeel vogels in de kunst is gestreefd naar een diversiteit aan vormen en disci-plines. Daarbij is werk te zien van Agnes de Kok, Astrid Streng, Bartha de Kok, Corry Kooy, Nico Blokland en Niek van Lopik.

Uitleg
In het educatieve deel gaat het om vogelgroepen, waarbij een vogelpaspoort beschikbaar is voor de kinderen, waarmee het kijken, doen en beleven een extra impuls krijgt. In zes groepen of soorten trekvogels wordt in museum De Koperen Knop uitgelegd wat vogeltrek precies is en waarom die plaatsvindt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld